Potrawa z cyklu ,, domowych „ – czyli wykorzystanie tego co jest w lodówce .
Czas : 30 minut
Składniki :
20 dag makaronu Tagliatelle
20 dag gotowanego mięsa ( wieprzowina, wołowina, drób – może być z zupy )
2 cebule
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
sól
pieprz mielony
majeranek
oregano
10 plastrów suszonych pomidorów z oleju
4 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Ugotować al dente makaron i odcedzić .Mięso zmielić . Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na oleju. Wrzucić mięso .Dodać masło , pokrojone w paseczki odsączone pomidory. Smażyć chwilę mieszając . Makaron dołożyć do mięsa . Wymieszać i podsmażyć . Doprawić do smaku pieprzem , oregano, majerankiem , solą . .Posypać natką pietruszki.
Ja użyłam do tego Pasty z pasztetu i cebuli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz