poniedziałek, 18 lipca 2011

Makaron Tagliatelle zasmażany z pastą mięsną i suszonymi pomidorami



Potrawa z cyklu ,, domowych „ – czyli wykorzystanie tego co jest w lodówce .

Czas : 30 minut

Składniki :
20 dag makaronu Tagliatelle
20 dag gotowanego mięsa ( wieprzowina, wołowina, drób – może być z zupy )
2 cebule
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
sól
pieprz mielony
majeranek
oregano
10 plastrów suszonych pomidorów z oleju
4 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Ugotować al dente makaron i odcedzić .Mięso zmielić . Cebulę drobno pokroić i usmażyć na złoto na oleju. Wrzucić mięso .Dodać masło , pokrojone w paseczki odsączone pomidory. Smażyć chwilę mieszając . Makaron dołożyć do mięsa . Wymieszać i podsmażyć . Doprawić do smaku  pieprzem , oregano, majerankiem , solą . .Posypać natką pietruszki.

Ja użyłam do tego Pasty z pasztetu i cebuli.

Brak komentarzy: