środa, 31 sierpnia 2011

Camembert i Roquefort na krakersach z winogronami


Bardzo szybka i smaczna przekąska .Smak serów Camembert  i Roquefort doskonale harmonizuje ze smakiem winogron .

Czas : 10 minut

Składniki :

12 średniej wielkości słonych krakersów
6 kawałków ( trójkącików ) sera Camembert ( takiej wielkości by się  mieściły  na krakersach )
6 kawałków ( trójkącików ) sera Roquefort ( takiej wielkości  by się mieściły na krakersach )
6 winogron ciemnych
6 winogron zielonych
masło do posmarowania krakersów

Krakersy posmarować delikatnie masłem ( tyle by ser położony na krakersie przyklejał się do niego ).Na każdego krakersa położyć trójkącik sera .Obok położyć po 2  połówki ciemnego i połówkę zielonego winogrona ( ciemne przy  serze Roquefort  , zielone przy serze Camembert  .

Brak komentarzy: