piątek, 19 sierpnia 2011

Dorsz z Piri-Piri


Smakowita rybka doprawiona na ostro .


Czas : 30 minut + marynowanie

Składniki :

2 kawałki filetów z dorsza
1,5 cytryny
olej
1 łyżeczka przyprawy Piri-Piri
2 łyżki pikantnego ketchupu
1 płaska łyżeczka miodu
sól
mąka
1 łyżka masła

Rozmrożona i odsączona rybę zalać marynata z 2 łyżek oleju , soku z cytryn, ketchupu, miodu ,przyprawy Piri-Piri i zostawić na minimum godzinę . Wyjąć .Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Lekko posolić szczyptą soli. Oprószyć mąką . Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Pod koniec smażenia dołożyć na patelnię masło.



Brak komentarzy: