Gotowana na parze jest o wiele
smaczniejsza od tej z wody
Czas : 30 minut
Składniki :
15 dag fasolki szparagowej zielonej
15 dag fasolki szparagowej żółtej
2 łyżki masła
pieprz cytrynowy do smaku
sól morska do smaku
Umytą , oczyszczoną fasolkę i
obciętymi końcówkami ułożyć w garnku do
gotowania na parze . Zagotować wodę w dolnym garnku pod
fasolką i gotować na średnim gazie od 15-20 minut ( czas zależy od wielkości i grubości fasolki
) .
Rozgrzać masło na patelni . Dodać szczyptę pieprzu cytrynowego i soli morskiej .
Na rozgrzane masło włożyć fasolkę i
zamieszać by się pokryła
przyprawami z masłem.
1 komentarz:
PYCHA!!! JA DODAŁAM JESZCZE TROCHĘ SEZAMU, RODZINA SIĘ ZAJADA!!! BARDZO DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS
Prześlij komentarz