sobota, 6 sierpnia 2011

Fasolka szparagowa na parze


Gotowana na parze jest o wiele smaczniejsza od tej z wody
Czas : 30 minut
Składniki :
15 dag fasolki szparagowej zielonej
15 dag fasolki szparagowej żółtej
2 łyżki masła
pieprz cytrynowy do smaku
sól morska do smaku
Umytą , oczyszczoną fasolkę i obciętymi końcówkami  ułożyć w garnku do gotowania na parze  . Zagotować  wodę w dolnym garnku   pod fasolką i gotować na średnim gazie od 15-20 minut  ( czas zależy od wielkości i grubości fasolki ) .
 Rozgrzać  masło  na patelni . Dodać  szczyptę pieprzu cytrynowego i soli morskiej . Na rozgrzane masło włożyć fasolkę i  zamieszać  by się pokryła przyprawami z masłem.



1 komentarz:

Anonimowy pisze...

PYCHA!!! JA DODAŁAM JESZCZE TROCHĘ SEZAMU, RODZINA SIĘ ZAJADA!!! BARDZO DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS