poniedziałek, 15 sierpnia 2011

Jabłka faszerowane kaszanką




Dla miłośników kaszanki – a takich przecież nie brakuje. Smaczne . Proste .

Czas : 45 minut

Składniki :4 jabłka
                   4 cienkie kaszanki
                   2 duże  cebule
                   sól
                   pieprz mielony
                   majeranek
                   olej  do smażenia
Cebulkę usiekać
i podsmażyć na złoto na 1 łyżce oleju . 
Do cebuli dodać obraną ze skórki kaszankę i 2 łyżki oleju  

Posolić , popieprzyć , posypać majerankiem  do smaku .
Jabłka wydrążyć i nadziać podsmażoną kaszanką . 
   
Nakłuć jabłka w kilku miejscach by nie pękły w trakcie pieczenia. Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni  piekarnika i piec Az jabłka zmiękną ( ok. minut ).


Brak komentarzy: