Odkrywam
gotowe ciasta ( schłodzone ) Henglein .
Pieczenie stało się proste do tego stopnia , że to ciasto robiły wnuki .
Czas
: 45 minut
Składniki
:
1
ciasto kruche- schłodzone ( użyłam Henglein
0,6 kg )
2 łyżki
bułki tartej
2
duże jabłka
3
łyżki cukru
1
szklanka cukru
kostka
masła ( 10 dag )
2
szklanki mąki
Ciasto
wyjąć z lodówki 20 minut przed pieczeniem. Delikatnie rozwinąć i ułożyć z
papierem do pieczenia z którym było zwinięte na blaszkę , posypać bułkę tartą .
Jabłka obrać i wypestkować. Pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na cieście.
Posypać 3 łyżkami cukru.
Z
masła , szklanki cukru, mąki zagnieść kruszonkę i rozsypać ją na cieście.
Wstawić
blaszkę do piekarnika .Nastawić temperaturę na 180 * c i piec 25-30 minut - ciasto ma być rumiane z góry.
Wyjąć
.Ostudzić . Kroić na porcje.
A KaWoj w nazwie to taka gra słowna z imion moich wnuków
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz