wtorek, 9 sierpnia 2011

Kanapka z serkiem na waflu ryżowym


Warto dla odmiany zacząć jeść  wafle ryżowe zamiast pieczywa
Czas :5 minut
Składniki :
1 wafel ryżowy z solą morską - gruby
2 łyżki serka topionego kremowego
1 rzodkiewka
1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
1 plasterek pomidora
listek mięty lub melisy do dekoracji
Przygotować składniki . Z plasterka pomidora usunąć pestki , a miąższ drobno pokroić w kosteczkę .Usiekać natkę pietruszki .Rzodkiewkę pokroić w plasterki .Wafel ryżowy posmarować serkiem ( tak by ser sięgał aż do brzegów ) Posypać brzegi natką tak by utworzył się zielony rant . Na środku ułożyć plasterki rzodkiewki tak by zachodziły na siebie . Posypać pokrojonym pomidorem. Udekorować listkami mięty lub melisy.

Brak komentarzy: