poniedziałek, 8 sierpnia 2011

Kapusta kiszona na miodowo


Z kiszonej kapusty robię różne surówki. Z reguły doprawiałam szczyptą cukru - dziś użyłam miodu - smakuje o wiele lepiej.
Czas : 10 minut
Składniki :
20 dag kiszonej kapusty ( byle nie była przekiszona , musi być aromatyczna, pachnąca , taka akurat do jedzenia )
4 łyżki pokrojonej natki pietruszki
szczypta soli
 pieprz mielony czarny do smaku
1/6 szklanki oleju z pestek winogron
1 łyżeczka płynnego miodu ( użyłam lawendowy ale może być każdy )
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku ( jeśli jest za kwaśna to przepłukać , choć lepiej by była taka akurat ) .Zmieszać olej z miodem i wlać do kapusty. Wsypać natkę .Wymieszać . Doprawić do smaku szczyptą soli i mielonego pieprzu.



1 komentarz:

manoria pisze...

Świetny pomysł z doda niem miodu zamiast cukru. Pozdrawiam