Ładne dekoracje z
różnokolorowych warzyw .Można je robić za pomocą ostrego nożyka lub specjalnych
narzędzi. Nie istotne jak zostaną zrobione są efektownym elementem dekoracji
potraw.
Czas: 5-20 minut ( zależy jakim
narzędziem będą robione )
Składniki :2 kawałki marchewki ( po 5 cm długości )
2 kawałki białej rzodkwi lub
pietruszki ( długości 5 cm i grubości
ok. 3 cm )
2 średnie korniszony
Warzywa obrać .Za pomocą
przyrządu do robienia różyczek kręcić ozdobne spiralki i zwijać je w kształt
kwiatka. Tak samo postępować robiąc różyczki za pomocą nożyka . Skrawać
delikatnie cienkie paski z powierzchni warzywa tak by spiralka nie uległa
przerwaniu. Następnie zwinąć kwiatek.
Narzędzia : ostry nożyk lub
maszynka do robienia różyczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz