Jest delikatniejsza w smaku od
kapusty. Szybciej się ją gotuje. Smaczna.
Czas : 20 minut
Składniki :1 główka sałaty lodowej
2 łyżeczki soli
3 łyżki masła
1 łyżka usiekanego koperku
2 łyżeczki tartej bułki
Zagotować wodę z solą ( tak ok.
1,5 litra ). Sałatę przeciąć na ósemki w taki sposób by
przy każdej cząstce był kawałek głąba który będzie trzymał liście tak by się
nie rozpadły ( można każdą cząstkę związać delikatnie nitką by liści nie
odpadły ). Gotować na średnim gazie 20 minut. W tym czasie zarumienić na maśle
bułkę tartą . Wyjąć łyżką cedzakową sałatę z wody( zdjąć nitki jeśli była
wiązana ). Polać sałatę masłem z bułką tartą . Posypać koperkiem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz