Mogą być podawane jako
samodzielne lekkie danie, lub dodatek do grilla.
Czas : 1 godzina
Składniki :10 małych ziemniaków
10 plasterków sera Chedar (
lub Brie )
10 plasterków ( wielkości przekroju ziemniaka) grillowanego kurczaka,
szynki, lub innego
pieczonego mięsa
2 łyżki oliwy
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka ketchupu
1 łyżeczka grubo mielonego
czarnego pieprzu
½ łyżeczki grubej soli (
morska )
Ziemniaki ugotować w mundurkach
( mają pół miękkie ). Obrać . Zrobić pastę z oliwy, sosu sojowego , ketchupu,
soli i pieprzu. Pastą posmarować ziemniaki . Ziemniaki przekroić na pół .Na
każdą połówkę położyć plaster mięsa i sera , przykryć drugą połówkę ziemniaka.
Całość spiąć wykałaczką ( lub 1/3 patyczka do szaszłyków ). Ułożyć ziemniaki w
naczyniu do zapiekania i piec w piekarniku przez 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz