Szukałam pomysłu na coś rybnego co pasowało by jako ,,przegryzka " z macą .Ten zestaw jest doskonały.
Czas : 10 minut
Składniki :
1 filet wędzonej ryby bez ości ( halibut , maślana ostatecznie makrela ) tak ok 15 dag
6 oliwek zielonych ( bez pestek ) z zalewy
6 oliwek czarnych ( bez pestek ) z zalewy
3 łyżki pokrojonego koperku
3 łyżki pokrojonego szczypioru
3 łyżki majonezu - gęstego
2 łyżki oleju ( użyłam z pestek winogron )
pieprz grubo mielony
1 łyżeczka soku z cytryny
Rybę oddzielić od skóry , usunąć pozostałości ości , podzielić ( pokroić w plasterki ) na kształtne kawałki. Ułożyć na półmiseczku , posypać odrobina koperku.
Majonez wymieszać z olejem , koprem, szczypiorem , sokiem z cytryny. Doprawić pieprzem. Wyłożyć obok ryby .Posypać pokrojonymi w plasterki oliwkami.
Schłodzić w lodówce .Podawać z macą - ja dałam razową .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz