Bardzo lubię Fetę i wszelkie sałatki w których jest ona w składzie . To jest takie szybkie danko kolacyjne.
Czas : 5 minut
Składniki :
½ koszyczka Fety w zalewie solankowej
4 miniaturowe marynowane patisony
¼ czerwonej papryki
kawałek ogórka
½ małej cebuli
1 łyżka pokrojonej natki pietruszki .
1 łyżka oleju z pestek winogron ( lub słonecznikowy )
Sok z cytryny
1 łyżka majonezu
pieprz mielony
sól
cukier
Paprykę pokroić w paseczki , ogórka i patisony w pół plasterki, cebule w piórka. Odsączyć kosteczki fety .Połączyć olej z majonezem i polać sałatkę. Wsypać natkę pietruszki . Delikatnie wymieszać składniki sałatki z olejem i majonezem . Doprawić sokiem z cytryny, solą , pieprzem i szczyptą cukru.
Podawać z bagietką zapiekana z masłem czosnkowym .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz