środa, 7 września 2011

Szpinak w cieście



Doskonała przekąska wegetariańska. Dobry sposób na podanie szpinaku który nie przez wszystkich jest lubiany . Dzieci w tej postaci o dziwo szpinak tolerują .
Czas ; 40 minut

Składniki :1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
                   30 dag mrożonego szpinaku
                   16 kostek białego sera marynowanego w oliwie z ziołami ( lub fety )
                   1 łyżeczka masła
                   sól
                   pieprz mielony
                   1 mini kostka czosnkowa Knorra
                   1 żółtko

Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów. Szpinak podsmażyć na maśle  i doprawić solą , pieprzem i przyprawą czosnkową . Na każdy kwadrat ciasta kłaść porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera . Ciasto zlepić w rożki , koperty lub jak tam komu pasuje. Posmarować roztrzepanym żółtkiem . Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec pakieciki ze szpinakiem 15-20 minut aż będą złote. Wyjąć . Podawać na ciepło lub zimno

1 komentarz:

Nemi pisze...

Skuszę się na takie danie:)