Chyba wszyscy lubią zapiekanki .To jest taka na szybką kolację .
Czas :20 minut
Składniki :
1 bagietka do zapiekania ( taka podpieczona do dalszego upieczenia w domu )
masło
pasztet
żółty ser
Bagietkę ponacinać delikatnie ( tak by się nie rozpadła ) – można przedtem przeciąć na pół by łatwiej było ułożyć na blaszce . W nacięcia wkładać na przemian : kawałek masła, pasztetu, sera żółtego. Ułożyć na blaszce. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Wstawić blaszkę z bagietką .Zapiekać aż bagietka zrobi się złocista .Udekorować sałatą , kawałkami pomidora, ogórka , czy jak tak kto lubi .Ja posypałam jeszcze całość grubo mielonym pieprzem . Podawać na ciepło.
2 komentarze:
ja bym jeszcze czosnek wciśneła:)
Czosnkową też robię - ale taka delikatniejsza specjalnie dla Mamy .
Prześlij komentarz