Pyszna
rybka o lekko owocowym smaku .
Czas
: 30 minut
Składniki
:
2
dzwonka halibuta
4
plastry ananasa
1
szklanka syropu od ananasa
1/2
cytryny - sok
sól
pieprz
mielony ( kolorowy )
olej
z pestek winogron do smażenia
1
łyżka masła .
1
łyżka mąki
Zrobić
marynatę z syropu, soku z cytryny, 1 łyżki oleju, szczypty soli i szczypty
pieprzu .Zalać halibuta w pojemniku ( zamykanym ) i wstawić do lodówki na 2
godziny . Przewracać w tym czasie kilka razy . Wyjąć .Osuszyć . Rozgrzać na
patelni porcję oleju. na gorącym smażyć na rumiano oprószonego mąką halibuta .W
ostatniej fazie smażenia dodać masło .Zdjąć rybę z patelni i trzymać w cieple .
A na patelnię położyć 2 plastry ananasa całe i 2 pokrojone w kostkę - posypane
pieprzem i chwilę smażyć obracając na
drugą stronę .Wlać 2 łyżki syropu z ananasa .Włożyć halibuta i chwilę ogrzewać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz