I znów niedzielna jajecznica .
Czas : 10 minut
Składniki :
2 jajka
4 plasterki polędwicy sopockiej
2 plasterki wędzonki ( szynka
szwarcwaldzka )
6 pieczarek
10 młodych cebulek od
szczypiorku ( takich ledwo zawiązanych ) lub białych dolnych części szczypioru
1 pomidor
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony
Rozgrzać ½ łyżkę masła na
patelni i obsmażyć na niej na rumiano wędliny .Zdjąć z patelni. Dodać następne
½ łyżki masła i usmażyć połówki pieczarek i kawałki białe od szczypiorku na
rumiano .Zdjąć z patelni. Na tłuszcz wbić jajka , posolić , popieprzyć i
usmażyć jajecznicę . Podawać jajecznicę
z pokrojonym w plasterki pomidorem posypanym szczypiorem ( posolonym i
popieprzonym ) , obłożoną pieczarkami, polędwicą , wędzonka i smażonym
szczypiorem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz