Jeśli trzeba przygotować obiad
wcześniej a potem tylko podgrzać – to ten pomysł jest znakomity.
Czas : 45 minut
Składniki :
2 kotlety schabowe bez kości
1 jajko
bułka tarta
sól
pieprz mielony
smalec do smażenia
Mozzarella ( ja użyłam małych
kulek w zalewie słonej–4 sztuki przekrojone na połówki )
2 łyżeczki płatków migdałowych
1 łyżeczka oregano
Kotlety lekko rozklepać ,
posolić i popieprzyć . Panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złocisto z
obu stron na rozgrzanym smalcu. Ułożyć kotlety w foremce do zapiekania . Na
wierzchu ułożyć kawałki mozzarelli .Posypać płatkami migdałów i oregano.
Rozgrzać piekarnik do 200 C
.Wstawić foremkę z kotletami i zapiekać aż mozzarella się roztopi i lekko
zrumieni ( kilka minut by kotlety za bardzo nie wyschły )
Podawać z podsmażonymi na
rumiano ziemniakami .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz