Maślany rogal zapiekany z
pasztetem .
Czas : 20 minut
Składniki :
duży maślany rogal
3 łyżki mleka
plaster pasztetu – ja użyłam
robionego w domu drobiowego , ale można wziąć inny
smaczny kupny ,
byle nie był ,, maziowaty „
4 łyżki utartego ostrego sera
żółtego
majeranek
gałka muszkatołowa
pieprz mielony
2-3 łyżki oleju
3 łyżeczki masła
Z rogala ściąć spód i usunąć
miąższ .Namoczyć go w mleku , odcisnąć . Wymieszać z pasztetem i serem .
Doprawić do smaku majerankiem , pieprzem i utartą gałką . Rogal posmarować
olejem w środku i z wierzchu . Włożyć farsz .Na wierzchu położyć kawałki masła .
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni . Wstawić ułożonego na blaszce rogala i
zapiekać od 10 do 15 minut ( zależy od grubości i wielkości rogala
– trzeba po 10 minutach zaglądać by się nie przypiekł za mocno ) . Udekorować
plasterkami ogórka , pomidorem , papryką czy czym kto lubi .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz