Przekora
z mojej strony. Żeby nie było zawsze tak samo .
Czas
: 45 minut
Składniki
:
2
grube kotlety schabowe bez kostki
20
dag kiszonej kapusty
olej
( użyłam z pestek winogron )
1
łyżka masła
1 jajko
bułka tarta
sól
pieprz mielony
kminek
Kapustę kiszoną zalać wodą ( jak trzeba wcześniej przepłukać ) i
obgotować. Odcedzić . Wlać 3 łyżki oleju i dusić ok 20 minut .Doprawić solą ,
pieprzem i kminkiem .Jeszcze raz na wszelki wypadek włożyć na sitko i odcisnąć
.
Kotlety rozklepać tłuczkiem do mięsa tak by nie uszkodzić włókien . Na
każdy kotlet położyć połowę kapusty i złożyć na pół .Panierować w jajku i bułce
tartej. Smażyć na oleju na rumiano z obu stron. W ostatniej fazie smażenia
dodać masło .
Podawać z ziemniakami z wody .
Ten sposób zrobienia schabowego z kapustą to taka moja przekora w
stosunku do Mamy. na pytanie co zrobić na obiad z reguły słyszę schabowego i
kapustę kiszoną obgotowaną . a że ja nie lubię monotonii w jadłospisie to
zrobiłam niby to samo ale inaczej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz