Robiłam już kotlety z białej
kiełbasy na grillu . Tym razem z powodu pogody postanowiłam je usmażyć na
patelni grillowej. Stwierdzam, że obie wersje są smaczne .
Czas : 40 minut
Składniki : 4 białe kiełbaski ( surowe )
2 łyżki oleju ( używam słonecznikowy lub z pestek winogron )
pieprz mielony
majeranek
2 ząbki roztartego czosnku
1 cebula
2 łyżki natki pietruszki
pokrojonej
Białą kiełbasę naciąć i
wycisnąć farsz z flaczka . Do mięsa dodać 1 łyżkę oleju. i natkę pietruszki . Jeśli
trzeba doprawić odrobiną mielonego pieprzu, majeranku i czosnku ( dobrze jest kupować białą kiełbasę u ,,
znanego „ rzeźnika bo wtedy wiemy jak jest doprawiona ). Uformować 4 owalne
kotlety . Smażyć na rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni grillowej . Osobno podsmażyć na rumiano pokrojoną w ,,
piórka „ cebulę . Dołożyć cebulę do kotletów .
Jeżeli robimy na grillu to układać kotlety na
tackach do grillowania , obok układać cebulę i piec przewracając .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz