poniedziałek, 5 grudnia 2011

Kotlety z białej kiełbasy wersja 2


Robiłam już kotlety z białej kiełbasy na grillu . Tym razem z powodu pogody postanowiłam je usmażyć na patelni grillowej. Stwierdzam, że obie wersje są smaczne .



Czas : 40 minut

Składniki : 4 białe kiełbaski ( surowe )
 2 łyżki oleju ( używam  słonecznikowy lub z pestek winogron )
                    pieprz mielony
                    majeranek
                    2 ząbki roztartego czosnku
                    1 cebula
2 łyżki natki pietruszki pokrojonej
                    
Białą kiełbasę naciąć i wycisnąć farsz z flaczka . Do mięsa dodać 1 łyżkę oleju. i natkę pietruszki . Jeśli trzeba doprawić odrobiną mielonego pieprzu, majeranku i czosnku   ( dobrze jest kupować białą kiełbasę u ,, znanego „ rzeźnika bo wtedy wiemy jak jest doprawiona ). Uformować 4 owalne kotlety . Smażyć na rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni grillowej  . Osobno podsmażyć na rumiano pokrojoną w ,, piórka „ cebulę . Dołożyć cebulę do kotletów .
Jeżeli  robimy na grillu to układać kotlety na tackach do grillowania , obok układać cebulę i piec przewracając .



Brak komentarzy: