piątek, 30 grudnia 2011

Pieczarki z ziemniakami 2


Małe co nie co . Podaję do mięs pieczonych i drobiu pieczonego.


Czas : 35 minut

Składniki :
3 nieduże ziemniaki
1 łyżka masła
2 łyżki  słodkiej śmietanki
sól
8 dużych pieczarek- same kapelusze
2 łyżki pokrojonego koperku
2 łyżki oleju

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić .Utłuc dodając do nich masło i śmietankę .Wymieszać z koprem .
W tym czasie kiedy ziemniaki się gotują usmażyć na rumiano kapelusze pieczarek . Zdjąć kapelusze z patelni - posolić .
Kapelusze pieczarek napełnić puree ziemniaczanym - można za pomocą ,, szprycy  ,, do dekorowania  tortów .
Przed podaniem ułożyć na patelni i podgrzać pod przykryciem .Dekorować gałązkami kopru.


Brak komentarzy: