Mini kanapeczki z wędzonego karmazyna i ogórkiem - doprawiona ketchupem.
Składniki :
wędzony karmazyn
świeży ogórek
mini wafelki kukurydziane ( lub krążki wycięte z pumpernikla lub chleba tostowego )
ketchup
pomidorki cherry do dekoracji
natka pietruszki do dekoracji
czarnuszka lub grubo mielony czarny pieprz do dekoracji
majonez do dekoracji
Karmazyna obrać dokładnie ze skóry i ości . Podzielić na kawałki.
Umyć ogórek , odciąć oba końce . Obieraczką pociąć ogórek na cienkie paski .
Mini wafle kukurydziane posmarować ketchupem .
Kawałki karmazyna zawijać w paski ogórka i układać na kanapeczki .
Dekorować plasterkiem pomidorka cherry , kleksikiem majonezu, listkiem natki pietruszki i odrobiną czarnuszki ( lub grubo zmielonego czarnego pieprzu ).
Zrobiłam na wafelkach kukurydzianych ale uważam , że równie smaczne na pumperniklu lub chlebie tostowym z którego wycięto krążki ( kieliszkiem do jajek na miękko ) .
1 komentarz:
Jaka elegancka przystawka.
Prześlij komentarz