sobota, 10 grudnia 2011

Sznycelki dla Ani


Pierś kurczaka z farszem z serków topionych i smażonych pieczarek – panierowana w jajku i bułce tartej .

Czas : 30 minut

Składniki :

2 połówki piersi z kurczaka
1 jajko
bułka tarta
pieprz mielony
sól
olej
1 łyżka masła
4 pieczarki
4 serki topione kremowe ( trójkąciki )

Piersi z kurczaka przeciąć na połówki i rozklepać na 4 sznycle .Posolić i popieprzyć . Pieczarki pokroić drobno i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju . Zdjąć pieczarki z patelni ( tłuszcz zostawić ) .Na każdy sznycel położyć pieczarki i 1 trójkącik serka .Zwinąć w rulonik .Panierować w jajku i bułce tartej .Na patelni rozgrzać olej i smażyć sznycle na rumiano .Pod koniec smażenia dodać masło i chwilę dosmażyć .

1 komentarz:

tu-tusia pisze...

Mniam :) Lubię takie przysmaki, ale nie lubię ich robić ;)