Czas : 50 minut
Składniki : 8 średnich białych kiełbasek
8 jajek ugotowanych na
twardo
2 marchewki
1 pietruszka
1/8 selera
½ pory
1 biały barszcz w proszku ( taki na litr wody)
½ szklanki słodkiej
śmietany
2 łyżki usiekanej natki
pietruszki
¾ litra wody
Ugotować wywar z warzyw .
Wyjąć warzywa.
Do wywaru włożyć kiełbaski .
Doprowadzić wywar do wrzenia.
Zmniejszyć płomień gazu i parzyć kiełbaski przez 20 minut .
Wyjąć kiełbaski .
Barszcz biały rozrobić w ½ szklanki zimnej wody i wlać do wywaru.
Gotować 10 minut.
Zaprawić śmietanką .
Włożyć do zupy pokrojone w ósemki jajka i pokrojone w plasterki kiełbaski . Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki .
Wyjąć warzywa.
Do wywaru włożyć kiełbaski .
Doprowadzić wywar do wrzenia.
Zmniejszyć płomień gazu i parzyć kiełbaski przez 20 minut .
Wyjąć kiełbaski .
Barszcz biały rozrobić w ½ szklanki zimnej wody i wlać do wywaru.
Gotować 10 minut.
Zaprawić śmietanką .
Włożyć do zupy pokrojone w ósemki jajka i pokrojone w plasterki kiełbaski . Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz