piątek, 13 stycznia 2012

Farfale z kapustą z grzybami


Nic nowego .Podawałam już przepis na łazanki z kapustą


Tym razem pośpieszna wersja tego dania .Makaron gotowy, kapusta z grzybami z zamrażalnika . Szybko – smacznie .

Czas : 30 minut

Składniki :
½ paczki makaronu Farfale ( kokardki )
½ litra gotowej kapusty z grzybami
Sól
2 łyżki oleju

Zagotować wodę na makaron . Osolić ją i dodać olej . Wrzucić makaron i ugotować go al dente ( lub jeśli ktoś woli dobrze ugotowany to do miękkości ) .Odcedzić .
W tym czasie kiedy gotuje się makaron podgrzać kapustę z grzybami.
Odcedzony makaron wymieszać w garnku z kapustą i podgrzewać chwilę mieszając .

Przepis na kapustę z grzybami jest tu 

Brak komentarzy: