sobota, 11 lutego 2012

Sos żurawinowo-ketchupowo-powidłowy do frytek ( i nie tylko )


Kiedyś robiłam sama ketchupy o różnych smakach w domu i pasteryzowałam je . Teraz na 2 osoby nie opłaca mi się to. Ale znalazłam sposób .Gotowy ketchup pikantny Pudliszek doprawiam przed podaniem .



Czas : 5 minut

Składniki :

ketchup pikantny Pudliszki
żurawina do mięs
powidła śliwkowe
pieprz mielony
olej słonecznikowy ( odrobina tak by łatwiej było utrzeć składniki )

Do kubeczka włożyć po kilka łyżeczek ketchupu, żurawiny, powideł. Dodać łyżeczkę oleju i utrzeć . Spróbować .Doprawiać wg upodobania dodając więcej konkretnego składnika .Na końcu doprawić pieprzem . 

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Ja uwielbiam ten sos na ciepło do ryżu nawet bez żadnego mięsa. Jest po prostu mistrzowski!!!