Szybki posiłek z przygotowanych wcześniej potraw .
Czas : 30 minut
Składniki :
2 plastry pieczonego schabu
1 szklanka sosu od pieczeni (
bez śmietany )
½ szklanki wody
1 puszka fasolki białej w sosie
własnym
½ puszki fasolki czerwonej w
sosie własnym
2 duże cebule
1 łyżka oleju
przecier pomidorowy do smaku (
ok.2 łyżeczek )
sól
pieprz mielony
przyprawa do dań z fasoli ( ja
użyłam Appetity – ale można użyć majeranku, papryki czerwonej Vegeta luzem –
jak kto lubi )
2 łyżki pokrojonej natki
pietruszki
Na patelni rozgrzać olej i
zeszklić pokrojoną w ,, piórka „ cebulę .Przełożyć do garnuszka. Dodać sos z
pieczenia , pokrojone w paseczki upieczony schab oraz obie odsączone z zalewy
fasole, wlać wodę .Chwilę dusić .
Doprawić do smaku przecierem , solą i pieprzem , przyprawą do dań z fasoli .
Podawać posypaną pokrojoną natką pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz