czwartek, 8 marca 2012

Fasola z wieprzowiną pieczoną w sosie


Szybki posiłek  z przygotowanych wcześniej potraw .


Czas : 30 minut

Składniki :

2 plastry pieczonego schabu
1 szklanka sosu od pieczeni ( bez śmietany )
½ szklanki wody
1 puszka fasolki białej w sosie własnym
½ puszki fasolki czerwonej w sosie własnym
2 duże cebule
1 łyżka oleju
przecier pomidorowy do smaku ( ok.2 łyżeczek )
sól
pieprz mielony
przyprawa do dań z fasoli ( ja użyłam Appetity – ale można użyć majeranku, papryki czerwonej Vegeta luzem – jak kto lubi )
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w ,, piórka „ cebulę .Przełożyć do garnuszka. Dodać sos z pieczenia , pokrojone w paseczki upieczony schab oraz obie odsączone z zalewy fasole, wlać wodę   .Chwilę dusić . Doprawić do smaku przecierem , solą i pieprzem , przyprawą do dań z fasoli .
Podawać posypaną pokrojoną natką pietruszki

Brak komentarzy: