Szybkie i bardzo smakowite
danie . Można podać z chlebem lub z ziemniakami :
Czas : 45 minut
Składniki :
3 białe kiełbasy surowe
3 cebule ( dałam 2 białe i 1
czerwoną )
30 dag pieczarek
1 szklanka wody
1 łyżeczka miodu
maggi
sól
pieprz mielony
papryka mielona
majeranek
2 łyżki masła
2 łyżki oleju
Białą kiełbasę zalać w
garnuszku wodą i gotować na małym gazie 15 minut. Wyjąć . Na patelni rozgrzać
olej i obsmażyć na rumiano kiełbaski. Przełożyć do garnka .Na pozostały na
patelni tłuszcz wsypać pieczarki pokrojone na ćwiartki . Usmażyć na rumiano .
Dodać do kiełbasy , a na patelnię włożyć masło i cebulę . Smażyć aż zacznie się
rumienić . Dołożyć miód , wymieszać i chwilę smażyć by miód zaczął się na
cebuli karmelizować .Wlać wywar z gotowania kiełbasy i zagotować . Przelać do garnka z kiełbasą .
Dodać łyżkę majeranku, 1/2 łyżeczki pieprzu , 1 łyżeczkę papryki , 1 łyżkę
maggi . Dusić na małym gazie ok. 30 minut. Doprawić sos do smaku .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz