Syrop
różany to doskonały aromatyzer . Wykorzystuję go do wielu dań w swojej kuchni
.I to nie tylko tych na słodko .
Czas
:15 minut
Składniki:
2
duże twarde gruszki
1/2
szklanki brązowego cukru
1/4 szklanki syropu różanego
4
małe łyżeczki konfitury z róży
Zagotować
3 szklanki wody z cukrem i syropem . Obrać gruszki . Przekroić na pół i
delikatnie usunąć gniazda nasienne .
Włożyć połówki gruszek do syropu i gotować
na małym gazie aż zmiękną ( czas zależy od gatunku gruszek ).
Wyjąć
z syropu . Ostudzić . Na każdą połówkę położyć odrobinę konfitury różanej
.Posypać brązowym cukrem .
Deser
jest dość słodki . Mnie osobiście zestawienie smaku gruszki z zapachem i
smakiem róży bardzo odpowiada .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz