Bardzo smaczna kiełbasa –
akurat na Święta Wielkanocne .
Czas : 15 minut
Składniki :
8 białych kiełbas –sparzonych
4 łyżki sosu od pieczenia mięs
( schabu, szynki itp.)
Na patelni rozgrzać sos od
pieczenia mięsa .Włożyć kiełbaski .Na małym gazie opiekać przewracając ( uwaga
by nie dopuścić do przypalenia ) przez 10 minut .Podawać na ciepło z chrzanem,
sosem tatarskim , ćwikłą .
Tak przyrządzona biała kiełbasa
zyskuje na aromacie przechodząc smakiem pieczonego mięsa , które i tak przecież
piecze się na Święta .
Jeśli kiełbasek ma być więcej
można ułożyć je w brytfance na sosie ( z góry też nim polać ) i zapiec w
piekarniku .Ja robię to na patelni bo potrzebuję mało tyle co na 2-3 porcje .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz