Robiony na wywarze z parzenia
białej kiełbasy i wędzonek ..
Czas :30 minut
Składniki :
2 białe kiełbasy
2 kiełbasy wędzone ( suche ,
nie twarde typu swojska )
4 plastry pieczonego schabu (
lub innego mięsa )
2 plastry wędzonki gotowanej
4 łyżeczki utartego chrzanu ( ilość zależy od mocy chrzanu )
1 barszcz biały Knorra ( lub
jaki kto lubi )
½ szklanki słodkiej śmietanki
18%
¾ litra wywaru z gotowania
białej kiełbasy ( lub wędzonki , lub i tego i tego )
pieprz mielony
4 jajka na twardo
majeranek
Rozrobić w ½ szklanki zimnej wody barszcz i
wlać do wywaru . Gotować 10 minut .Doprawić pieprzem, majerankiem i chrzanem .Włożyć pokrojone kiełbasy , mięso,
wędzonkę .
Podawać gorący z pokrojonymi w ćwiartki jajkami na twardo
posypany pokrojoną natką pietruszki .
Ja w tym roku dodałam trochę
białego tartego chrzanu , i trochę chrzanu Wasabi .Smakuje to w zasadzie bez
zmian ale za to ładnie wygląda jak jest ułożony po odrobinie na każdej połówce
jajka włożonego do zupy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz