Poświątecznych improwizacji
ciąg dalszy – czyli zagospodarowywanie tego co zostało .
Czas : 20 minut
Składniki :
2 porcje białej kiełbasy (
pieczonej , parzonej , smażonej lub gotowanej )
20 małych całych pieczarek
1 łyżka masła
2 łyżki oleju ( ja używam z
pestek winogron lub słonecznikowy )
2 łyżki pokrojonej natki
pietruszki
Na patelni rozgrzać tłuszcz i
usmażyć na nim na rumiano pieczarki .Przełożyć
do garnka a na tłuszczu obsmażyć pokrojoną w kawałki kiełbasę . Dodać do
pieczarek. Na patelnię wlać kilka łyżek wody i zagotować .Wlać do garnka .
Chwilę dusić pieczarki z kiełbasą .
Podawać z ziemniakami z wody
posypane pokrojoną natka pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz