piątek, 6 kwietnia 2012

,,Biało ,, w pieczarkach


Poświątecznych improwizacji ciąg dalszy – czyli zagospodarowywanie tego co zostało .


Czas : 20 minut

Składniki :

2 porcje białej kiełbasy ( pieczonej , parzonej , smażonej lub gotowanej )
20 małych całych pieczarek
1 łyżka masła
2 łyżki oleju ( ja używam z pestek winogron lub słonecznikowy )
2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć na nim na rumiano pieczarki .Przełożyć  do garnka a na tłuszczu obsmażyć pokrojoną w kawałki kiełbasę . Dodać do pieczarek. Na patelnię wlać kilka łyżek wody i zagotować .Wlać do garnka . Chwilę dusić pieczarki z kiełbasą .
Podawać z ziemniakami z wody posypane pokrojoną natka pietruszki.



Brak komentarzy: