poniedziałek, 9 kwietnia 2012

Sos tatarski z kaparami


Kolejna wersja sosu tatarskiego .Tym razem z dodatkiem ,,polskich kaparów „

Czas : 30 minut

Składniki :
1 szklanka majonezu
1 szklanka jogurtu  ( lub śmietany )
1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
1 szklanka drobno pokrojonych  marynowanych pieczarek
½ szklanki kaparów ( ja użyłam ,,polskich kaparów czyli marynowanych nasion nasturcji )
4 łyżeczki musztardy
4 łyżeczki Ksylitolu ( cukru brzozowego ) lub zwykłego cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu mielonego

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .


Brak komentarzy: