poniedziałek, 9 kwietnia 2012

Wielkanocne fusion – sos do jajek


Odstępstwo od tradycji – smakowity sos do jajek o orientalnym smaku.


Czas : 10 minut

Składniki :

2 czubate łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu ekologicznego
2 łyżeczki Sosu Sambal Oelek
2 łyżki Sosu śliwkowego
pieprz mielony do smaku
szczypta Ksylitolu do smaku ( cukier brzozowy )
3 łyżki drobno pokrojonej czerwonej papryki ( świeżej )
3 łyżki drobno pokrojonego szczypioru
3 łyżki drobno pokrojonego miąższu z pomarańczy

Wszystkie składniki wymieszać .Podawać na świeżo do jajek na twardo .Robić taką ilość by zeszło na bieżąco ( zawsze można dorobić  ).

Podpowiadam , że można dodać również utartego czosnku i podawać np do pieczonego drobiu .

Brak komentarzy: