Robię je gdy muszę przygotować
obiad wcześniej a potem tylko podgrzać , a jednocześnie nie chce by były to
takie zwykłe kotlety.
Czas : 30 minut
Składniki :
3 kotlety schabowe
1 jajko
bułka tarta
sól
pieprz mielony
curry
smalec do smażenia kotletów
2 łyżki oleju do smażenia
pieczarek
3 łyżki pokrojonego koperku
6 średnich pieczarek
1 jabłko ( po utarciu ma być
połowa objętości usmażonych pieczarek )
6 łyżek tartego sera żółtego
Kotlety rozklepać tłuczkiem do
mięsa. Posolić i popieprzyć. Panierować w jajku i bułce tartej .Usmażyć na
smalcu na rumiano. Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na oleju.
Dodać koper i utarte na tarce jarzynowej ( grube oczka ) jabłko. Dusić chwilę
mieszając. Doprawić solą , pieprzem i curry. Kotlety ułożyć na blaszce do
zapiekania . Wymieszać farsz pieczarkowo, koperkowo, jabłkowy z serem . Na
każdym kotlecie ułożyć 1/3 farszu. Rozgrzać piekarnik. Wstawić blaszkę i zapiec
kotlety tak by utworzyła się na nich ,, pierzynka „ ( ok. 5 minut ) .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz