poniedziałek, 14 maja 2012

Brzoskwinie z cebulowo- brzoskwiniowym chetneyem do mięs wg Babcigramolki


Pikantno- owocowy chetney ułożony na połówkach brzoskwiń .



Czas : 20 minut

Składniki :

4 brzoskwinie ( lub 4 połówki brzoskwiń z syropu )
1 średniej wielkości cebula
1 łyżka oleju słonecznikowego
sól
pieprz mielony
cukier
curry
szczypta kurkumy

Pokroić drobno cebulę i zeszklić na patelni na oleju . Dodać drobno pokrojone 2 połówki obranych i pozbawionych pestek  brzoskwiń ( lub z syropu ) .Smażyć mieszając aż sok odparuje ( powinny pozostać  małe  kawałki brzoskwiń ).Doprawić solą , szczyptą cukru, pieprzem , curry . Dodać kurkumę .Wymieszać .
Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem , obrać ze skóry i usunąć pestki .
Nakładać zimny chetney na połówki brzoskwiń i obkładać nimi mięso ( np. kotlety schabowe ) 

Brak komentarzy: