Pikantno- owocowy chetney
ułożony na połówkach brzoskwiń .
Czas : 20 minut
Składniki :
4 brzoskwinie ( lub 4 połówki
brzoskwiń z syropu )
1 średniej wielkości cebula
1 łyżka oleju słonecznikowego
sól
pieprz mielony
cukier
curry
szczypta kurkumy
Pokroić drobno cebulę i
zeszklić na patelni na oleju . Dodać drobno pokrojone 2 połówki obranych i
pozbawionych pestek brzoskwiń ( lub z
syropu ) .Smażyć mieszając aż sok odparuje ( powinny pozostać małe kawałki brzoskwiń ).Doprawić solą , szczyptą
cukru, pieprzem , curry . Dodać kurkumę .Wymieszać .
Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem ,
obrać ze skóry i usunąć pestki .
Nakładać zimny chetney na
połówki brzoskwiń i obkładać nimi mięso ( np. kotlety schabowe )
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz