Ponownie wracam do hiszpańskich
smaków na fasolkę . Czytając o kuchni hiszpańskiej spotkałam się z przepisem w
którym połączono smak czosnku i migdałów . Trochę mnie to zszokowało ,
szczególnie , że dotyczyło to przepisu na fasolkę szparagową . Wypróbowałam.
Nie była bym sobą gdybym trochę nie pozmieniała . Jako , że nie lubię oliwy -
użyłam masła i doprawiłam po swojemu.
Czas: 30 minut
Składniki:
30 dag fasolki szparagowej
1/3 szklanki płatków migdałowych
1/3 szklanki łuskanych pestek dyni
1/4 kostki masła
sól
pieprz biały mielony
szczypta cukru
natka pietruszki
1 mini kostka Czosnek lub czosnek
granulowany
Oczyścić i umyć fasolkę .Obciąć końce
fasolek. Ugotować w osolonej i lekko ocukrzonej wodzie do miękkości ( ok. 20
minut ).
Na patelni rozpuścić masło .Wrzucić
migdały i pestki dyni i zrumienić je .
Posypać pokruszoną mini kostką czosnek , natką pietruszki i szczyptą mielonego pieprzu.
Ugotowaną fasolkę odcedzić i włożyć
na półmisek .Posypać pokrojoną natką pietruszki. Polać masłem z prażonymi
migdałami , pestkami dyni i przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz