Makaron
ryżowy ma to do siebie że przejmuje smak i kolor dodatków co robi z niego
doskonały
dodatek do II dań.
Czas
: 20 minut
Składniki
:
1/2
paczki makaronu ryżowego Tagliatelle
1
Bulionetka drobiowa ( lub kostka bulionu drobiowego ) Knorra
2
łyżki masła
2
łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %
1/4
średniej wielkości pomidora
Zagotować
wodę ok 1,5 litra z Bulionetką i na wrzącą wrzucić makaron. Zgasić gaz i
zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić . Do garnka włożyć masło i
roztopić je. Dodac pokrojonego w bardzo drobną kosteczkę pomidora i podsmażyć
go .Dołożyć koncentrat i zamieszać. Włożyć odsączony makaron i chwilę ogrzewać
mieszając by cały pokrył się sosem. Zostawić na 5 minut pod przykryciem.
Podawać
do delikatnych dań rybnych , drobiowych lub warzywnych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz