czwartek, 2 sierpnia 2012

Bogusiny kurak


Wzorowałam się na pomyśle mojej przyjaciółki – oczywiście doprawiam po swojemu .


Czas : 45 minut

Składniki :

4 pałki z kurczaka
1 puszka groszku konserwowego
2 łyżki oleju ( słonecznikowy lub z pestek winogron )
1 łyżka masła
pieprz mielony
1 mała łyżeczka miodu
sok z cytryny
2 łyżki pokrojonego koperku

Mięso kurczaka natrzeć miodem roztartym z olejem i szczyptą pieprzu .Na patelni rozgrzać resztę oleju z masłem i obsmażyć kurczaka na rumiano .Wlać zalewę z groszku i wrzucić połowę groszku, koper. Dusić pod przykryciem 30 minut. Dodać resztę groszku . Zagotować . Doprawić sos pieprzem i sokiem z cytryny .

Brak komentarzy: