sobota, 14 czerwca 2014

Pierś z kurczaka z patelni


Przygotowałam coś w rodzaju bryzolu .Z reguły jest to płat  polędwicy wołowej, wieprzowej lub końskiej rozbity , usmażony. Ale ostatnio wpadłam na obiad do Restauracji Nowy Chief w Szczecinie Zamówiłam  Razsolnik - ogórkową rosyjską zupę rybną .Po zupie - w karcie wpadł mi w oko Bryzol z indyka z pieczarkami . Zamówiłam .Czemu by więc nie przygotować w podobny sposób plastrów piersi z kurczaka ?




Czas: 30 minut


Składniki:


1 duża pierś z kurczaka ( bez skóry i chrząstek )

6 pieczarek

sól do smaku

pieprz grubo mielony do smaku

3 łyżki masła do smażenia

1 łyżka oleju z pestek winogron


Pierś z kurczaka podzielić na kawałki.


Rozklepać cieniej niż na sznycle .



Posolić i posypać pieprzem.



Pieczarki oczyścić ( jeśli trzeba obrać ).Pokroić w plasterki.

Na patelni rozgrzać masło z olejem. Wrzucić pieczarki i usmażyć je na rumiano. Lekko posolić.



Zdjąć z patelni.

Na tłuszcz po smażeniu pieczarek włożyć kawałki piersi kurczaka i zrumienić je z obu stron.



Podawać z zestawem surówek ,ziemniakami , obłożone usmażonymi pieczarkami.

1 komentarz:

http://katalogsmakow.pl/strona-glowna.3.html pisze...

Zapraszamy do rejestracji na http://katalogsmakow.pl/strona-glowna.3.html (u góry po prawej stronie strony KS). Od teraz przepisy będą promowane automatycznie na stronie z przekierowaniem do Waszych blogów. Wszystkie nowe przepisy będziemy zamieszczali na naszych fanpage'ach, więc zaoszczędzimy Wam roboty z podsyłaniem linków. Serdecznie zapraszamy, a w razie problemów służymy pomocą. Pozdrawiamy.


http://katalogsmakow.pl/strona-glowna.3.html