Jak
salceson podać na imprezę ? Jak zrobić galaretki w 10 minut ? Proszę bardzo .
Składniki
:
1
cienki salceson ( drobiowy, wieprzowy ) ok. 20 dag wagi są smaczne różnych firm
1
ząbek czosnku
2
łyżki pokrojonej natki pietruszki
maggi
w płynie
1/4
szklanki wody
pieprz
mielony
Obrać
salceson z osłonki i pokroić . Zmielić ( ja rozdrabniam w Rozdrabniaczu ) .
Czosnek rozetrzeć na miazgę .Natkę pietruszki pokroić . Wlać do garnuszka wodę
- wsypać rozdrobniony salceson i czosnek . Zagotować by się rozkleił . Doprawić
maggi i pieprzem. Wlać do miseczek lub
małych foremek na babeczki .Ostudzić i wstawić do lodówki by zastygły.
Wykorzystuję
ten pomysł jak chcę zrobić małą galaretkę wieprzową , albo nie mam czasu a
szykuję jakąś imprezę . Uwierzcie mi - nikt nie pozna, że te galaretki są z salcesonu . Zero roboty
- wystarczy potem ładnie podać i robimy za super gosposię .
1 komentarz:
Uwielbiam salceson- a tu podałaś go w tak pięknej formie .Inne wcielenie pysznego mięska .Idealne na imprezę .Pozdrawiam .
Prześlij komentarz