Co prawda nie lody i nie granita ale za to smak super . Zostało mi
ananasa w syropie. Z reguły od razu nie zastanawiając się mrożę wszystkie
pozostałości owoców by potem używać ich do deserów . Dziś nie było pomysłu na
deser -ale za to był zamrożony ananas .
Czas
: 10 minut ( + zamrażanie ananasa )
Składniki:
1/2
puszki plastrów ananasa ( ok. 20 dag ) z syropu
2
łyżki soku z cytryny
1/2
łyżeczki otartej z cytryny skórki
2
łyżki tzw. zabielacza do kawy w proszku
listki
mięty do dekoracji
Krążki
ananasa pokroić na kawałki i włożyć do zamrażalnika ( najlepiej zostawić na noc
).
Zamarznięte wrzucić do rozdrabniacza
( malaksera w którym można kruszyć lód
) razem z ,, zabielaczem. Zmiksować. Dodać sok i skórkę z cytryny - wymieszać.
Ułożyć
w pucharkach . Ozdobić listkami mięty. Podawać natychmiast.
2 komentarze:
ciekawy pomysł
Ciekawy pomysł..
Prześlij komentarz