Pikantno-słodko-winny sos do
drobiu i cielęciny .
Czas : 15 minut
Składniki :
½ szklanki kaparów lub ,, Domowych kaparów wg Babcigramolki „ ( tzn.nasion nasturcji )
½ szklanki pokrojonych w drobną
kostkę brzoskwini z syropu
½ szklanki bulionu drobiowego
½ szklanki słodkiej śmietanki
18 %
1 łyżka masła
2 łyżeczki mąki
szczypta soli
Roztopić w garnuszku masło i
wrzucić kapary ( nasiona nasturcji ) i smażyć mieszając przez 2-3 minuty
.Posypać mąką , zamieszać .Rozprowadzić chłodnym bulionem i śmietanką . Dodać
brzoskwinię . Doprawić do smaku .
Podałam z ryżem i smażoną piersią kurczaka .
Tu jest przepis na kapary z
nasturcji . Oczywiście można użyć kupnych kaparów oryginalnych ale wtedy moim
zdaniem trzeba ich użyć mniej bo są zdecydowanie bardziej korzenne w smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz