Delikatna wersja łososia o
owocowym smaku.
Czas : 30 minut
Składniki :
2 duże dzwonka z łososia ( lub 4 małe )
sok z 1 mandarynki
12 truskawek
2 kiwi
2 mandarynki
sól
pieprz mielony
1 łyżka masła
2 łyżki oleju słonecznikowego
2 kostki masła do położenia na
rybę
Dzwonka z łososia posolić ,
posypać pieprzem i skropić sokiem z mandarynki .Zostawić na 10 minut. Na patelni rozgrzać
olej .Rybę osuszyć z nadmiaru wilgoci i smażyć na rumiano z obu stron . W trakcie
kiedy ryba się smaży zrobić owocowe szaszłyki z 1 mandarynki, kiwi i truskawek .Na patelnię z łososiem
dodać sok z mandarynki użyty do macerowania ryby i łyżkę masła . Chwilę ogrzewać aż sok lekko
odparuje .
Podawać z pieczonymi
ziemniakami .
1 komentarz:
Intrygujące połączenie! Zapisałam przepis do wypróbowania :)
Prześlij komentarz