wtorek, 1 lipca 2014

Fasolka z kurczakiem duszonym - prawie gotowiec.


Tzn. porcja duszonego kurczaka z puszką fasolki w sosie pomidorowym. Do tego ziemniaki puree i w błyskawicznie mamy dobry obiadek



Czas: 30 minut

Składniki:

1 puszka ( 400 g ) fasolki w sosie pomidorowym ( zawsze mam w zapasie Firmy Heinz )
1 łyżkę masła
1/2 łyżeczki soli
1/3 szklanki słodkiej śmietanki
4 średnie ziemniaki.

Obrać i umyć ziemniaki. Pokroić na ćwiartki. Włożyć do garnka , zalać wodą , osolić i gotować ok 20 minut do miękkości.
Kurczaka obrać ze skórki, chrząstek i kości - pokroić w drobną kostkę.
Na patelnię wrzucić zawartość puszki fasolki w sosie.
Dołożyć masło i kurczaka. Ogrzewać na małym gazie .
Odcedzić ziemniaki i utłuc dodając śmietankę.

1 komentarz:

Beata pisze...

Bardzo fajny i prosty przepis, spróbuję :)
http://leniuszkowesmaki.blogspot.com/