Bezmięsna wersja faszerowanych papryk.
Czas :1 godzina
Składniki :
8 różno kolorowych papryk ( dużych )
0,5 kg pieczarek
1 paczka makaronu ryżowego Tagliatelle
2 cebule ( użyłam cukrowe )
1/2 szklanki pokrojonego koperku
2 łyżki Sosu chili Kieleckiego ( lub pikantnego ketchupu )
2 kostki bulionu grzybowego Knorra
pieprz mielony
4 łyżki oleju
2 jajka
6 łyżek bułki tartej
4 plasterki sera żółtego do tostów
2 płaskie łyżki masła
Z papryk ściąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne .
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na złoto pokrojoną drobno cebulę .Dodać pokrojone pieczarki i smażyć na rumiano . Posypać rozkruszonymi mini kostkami czosnkowymi Knorra . Dodać Sos chili .
Makaron pokruszyć i zalać wrzątkiem , wrzucić kostki grzybowe Knorra . Przykryć i zostawić na 10 minut. Odcedzić . pokroić i wymieszać z farszem . Dodać jajko i bułkę tartą , pokrojony ser . Dobrze wyrobić masę , doprawić pieprzem mielonym .
Napełnić papryki. Ułożyć w natłuszczonym szkle żaroodpornym. Przykryć . Wstawić do zimnego piekarnika , nastawić temperaturę na 180 * C i piec 30 minut.
Podawać z sosem np pomidorowym .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz