Czas
: 1 godzina
Składniki
:
12
małych ziemniaków ( można większe kroić
na połówki lub ćwiartki i formować je nożykiem łagodzą krawędzie )
2
łyżki Sosu Teriyaki
2
łyżki oleju
1
łyżka gotowej przyprawy- marynaty do pieczenia mięs ( używam ,,Soczysta
karkówka z pieca " Knorra lub podobnej smakowo )
Ziemniaki
obrać .Zmieszać przyprawy i natrzeć sosem ziemniaczki . Wymieszać tak by
przyprawa pokryła ziemniaki równomiernie. Przełożyć do rękawa foliowego do
pieczenia lub żaroodpornego szkiełka . Wstawić do piekarnika i nastawić
piekarnik na 200 * C . Piec 1 godzinę .
Podałam
do podsmażonej kiełbasy z surówką z
pora ( z sosem majonezowym ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz