Prosta , aromatyczna , lekka przekąska.
Czas : 10 minut
Składniki :
3 kawałki bułki ( kawiarki , bagietki lub po prostu kajzerka przekrojona na trzy części )
2 łyżki oliwy ( + 3 łyżeczki do skropienia pieczywa )
½ pomidora
ząbek czosnku
3 łyżki suszonych pomidorów w oleju
1/8 papryki
4-6 plasterków ogórka ( ze skórką )
zioła prowansalskie
pieprz mielony
Bułkę skropić oliwą i natrzeć roztartym ząbkiem czosnku i podpiec na chrupko ( w piekarniku, opiekaczu na patelni ) . Pomidora, paprykę , ogórek i suszone pomidory pokroić drobno i podsmażyć na 2 łyżkach oleju . Doprawić ziołami prowansalskimi i mielonym pieprze. Ułożyć na bułce .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz