czwartek, 18 sierpnia 2011

Bułki faszerowane pieczarkami


Doskonała .Prosta przystawka na ciepło .

Czas : 30 minut

Składniki :4 bułki
                  20 dag pieczarek
                  1 łyżka masła
                  1 łyżka koperku usiekanego
                  1 serek topiony ( trójkącik lub ½ kwadratowego)
                  ¼ szklanki śmietanki słodkiej
                  sól
                  pieprz mielony
                  8 łyżek utartego żółtego sera

Z bułek ściąć spodu. Wydrążyć środki. Pieczarki drobno usiekać i usmażyć na maśle na rumiano . Wlać śmietankę . Wsypać koperek . Włożyć serek topiony . Dusić , aż serek się rozpuści , a śmietanka trochę odparuje . Doprawić solą i pieprzem . Włożyć farsz do bułek . Każdą posypać 2 łyżkami utartego żółtego sera . Zapiekać w piekarniku , aż ser na wierzchu się rozpuści .

Podawać na ciepło .

Brak komentarzy: